Andrej & Anu's verhaal! HET EERSTE HUWELIJK VAN SGS - 2005!

Beste decaan,

Mijn naam is Anu Gopalan, maar ik gebruik Grace op de website. Ik wilde je laten weten hoe God SGS in mijn leven heeft gebruikt. Ik tekende bij SGS en maakte heel duidelijk dat ik alleen geïnteresseerd was in Indiase mannen. Toen maakte ik een reis naar Zwitserland, en ik was verbaasd over het niveau van verdorvenheid dat door de mensen daar werd getoond. Europa bevond zich niet alleen in een staat van geestelijke duisternis, maar het niveau van immoraliteit was verbazingwekkend. Mijn hart was bedroefd toen figuren van Zwingli en Calvijn onopgemerkt bleven in de straten en hoeken. Het evangelie scheen een zeldzaamheid te zijn. Ik was verbaasd dat er zoveel mensen waren en ik vroeg me af of iemand van hen het evangelie had gehoord. Toen ik terugkeerde naar Florida, bleef mijn hart belast met wat ik zag. Ik had gebeden voor plaatsen in Afrika en India, maar Europa leek meer verloren te zijn en mijn gebeden voor de mensen van het continent werden niet vaak uitgesproken.


Toen ik terugkwam, merkte ik dat ik onder de indruk was van het profiel van "Sovereigngrace" die in Duitsland woonde. Ik schreef met de vraag of de geestelijke toestand van de mensen in Duitsland hetzelfde was. Andrej reageerde meteen. We schreven een tijdje op SGS, wisselden gebedsverzoeken uit, daarna begonnen we te telefoneren en al snel was Andrej hier in Florida. Mijn kerkfamilie werd op slag verliefd op hem. Houd er rekening mee dat we geen van beiden wisten hoe de ander eruit zag. Zijn ouders waren in het begin niet blij met het concept van de relatie. Voordat hij me zelfs maar kwam opzoeken, sprak hij met hen en ze waren van streek. De Heer drukte me op het hart om een ​​brief aan hen te schrijven en dit verlichtte een deel van de pijn.


Andrej kwam twee weken later terug om me op te zoeken, en ik ging onlangs naar Duitsland om zijn familie te ontmoeten. Ik weet niet welke kant het op ging, maar we werden allemaal verliefd op elkaar.


Ik zou willen benadrukken dat toen Andrej en ik voor het eerst spraken, we ontdekten dat er absoluut geen leerstellige verschillen waren, zelfs niet in de kleinste overtuigingen waarvan we dachten dat we ons waarschijnlijk zouden moeten overgeven voor onze echtgenoten. Ik zag in Andrej de pracht en de majesteit van Christus die ik zelden eerder had gezien. Ik was dankbaar dat God alle barrières die ik had geplaatst en alle obstakels die ik in mijn hoofd had opgesteld had vernietigd, want ik heb een echt geliefde christelijke man gevonden die zijn Heer wil verheerlijken en ik ben dankbaar.


Ik ben sindsdien terug geweest naar Duitsland en Andrej heeft hier een bezoek gebracht. We gaan op 17 december trouwen in het stadje Lemgo in Duitsland.
In Christus


Andrej en Anu ———————————————-

 

Het getuigenis dat ik schreef:

Een verhaal over twee landen… ..

Ik heb een verhaal te vertellen dat klinkt als een christelijk sprookje, alleen is het de waarheid en zelfs voor mijzelf moeilijk te geloven.

Enkele maanden geleden worstelde ik hevig met het verlangen om te trouwen, huilend in mijn kussen tot laat in de nacht, biddend dat de Heer zou voorzien. Ik begon me zelfs af te vragen of Hij genadig zou zijn om mij de gave van de ongehuwde staat te geven, waar ik tevreden zou kunnen zijn als het Zijn verlangen was dat ik vrijgezel zou zijn. Ik wilde en bad dat ik tevreden zou zijn in de Heer. Ik erkende mijn strijd met Hem, maar geloofde in het geloof dat Hij zou voorzien.

Op een dag wilde ik op zoek naar een website voor alleenstaande gereformeerde personen die een medium zou zijn om een ​​gereformeerde Indiase man te ontmoeten. Ik zocht een aantal uren op internet en vond Soveriegngracesingles en schreef me in om op mijn profiel duidelijk te maken dat ik alleen geïnteresseerd was in Indiase mannen.

Kort daarna nodigde mijn beste vriendin me uit voor een reis naar Zwitserland (aangezien ze wist dat ik daar altijd al heen wilde gaan en ze daarheen ging voor werk) en ik greep de kans aan. We hadden een geweldige tijd, alleen vond ik zo'n verdorvenheid in het hele land dat mijn hart erg gekweld was. Ik had gebeden voor derdewereldlanden, maar Europa was zoveel meer in duisternis dan waar dan ook waar ik ooit was geweest. Het deed me nog meer verdriet omdat de reformatie daar begon en kijkend naar de benarde toestand van Zwitserland, kon ik niet anders dan stomverbaasd zijn. Ik kwam terug met een bezwaard hart, bedroefd dat ik had nagelaten om voor Europa te bidden, zoals ik had gedaan.

Ik keek naar SGS (sovereigngracesingles) voor iemand Europeaan en vond de naam Sovereigngrace, een 35-jarige man uit Duitsland die heel weinig over zichzelf schreef, behalve hoe hij werd gered en hoe hij de leerstellingen van genade was gaan zien. Ik was onder de indruk en dacht dat ik een eerlijk antwoord zou hebben over hoe serieus mensen zijn in hun geestelijke toestand. Ik schreef hem en er kwam snel een reactie. We begonnen toen te schrijven over leerstellingen en ons geloof op SGS en kort daarna begonnen we elkaar te e-mailen. Op een dag schreef hij en zei dat hij naar Johannesburg, Zuid-Afrika ging en geen toegang had tot internet, dus vroeg of hij mijn telefoonnummer mocht hebben, aangezien we ook gebedsbehoeften uitwisselden en hij bad voor een specifieke dringende kwestie en wilde om de uitkomst te weten. Ik heb hem mijn thuisnummer gegeven. Ik kreeg geen telefoontje uit Afrika, maar hij belde toen hij terugkwam in Duitsland.

Ons eerste gesprek duurde 2-3 uur en werd alleen maar langer. Met iemand praten was nog nooit zo gemakkelijk geweest. We hadden geen foto's online geplaatst, dus we wisten niet hoe we eruit zagen. We spraken over doctrine en zonder hem mijn overtuigingen te vertellen, merkte ik dat Andrej dezelfde overtuigingen had. Toen ik met hem over cultuur sprak, leek hij het te begrijpen, omdat hij zelf zo veel had gereisd. Ik was verbaasd maar op mijn hoede voor mijn emoties. Het feit bleef nog steeds, hij was geen Indiaan !!

Al snel wilde Andrej elkaar ontmoeten. Hij vloog naar me toe in de VS en ik was opgewonden, maar de eerste ontmoeting was erg rotsachtig. Het werd echt dat hij een Duitser was, en het bekijken van foto's van zijn familie maakte me nog meer bang, omdat ik voelde dat ik er nooit bij zou passen. Ik was zo anders dan zij. Ik huilde de eerste dag dat we elkaar ontmoetten en vroeg me af of het ooit zou lukken. Zondagmorgen gingen we naar de kerk, maar zaten apart en de mensen wisten niet dat we samen waren, en ik moet zeggen, hij paste er precies in. Het was alsof hij gemaakt was om in die kerk te zijn. Nooit eerder had ik een man de prediking van het woord van God zien liefhebben zoals Andrej deed. Die middag maakten we een ontspannende strandwandeling en praatten over triviale dingen zoals werk, reizen en verschillende mensen over de hele wereld. Ik kon niet geloven hoe gemakkelijk het was om met hem te praten. Na de kerk gingen we naar twee verschillende huizen. Ik herinnerde me mijn woorden tegen Andrej die ochtend… “Ik wil gewoon dat God Zijn wil aan mij openbaart, dat is alles wat ik wil… niet meer…”. Iedereen werd verliefd op Andrej. Ik geloof dat ik daar voor het eerst verliefd werd op Andrej. Er werd hem gevraagd hoe hij over Maarten Luther (de hervormer) dacht. Andrej antwoordde met zijn ogen naar de hemel gericht, en zo dankbaar voor zijn calvinistische overtuigingen, "Ah..ja..Luther..Ik hou van Luther." Ik heb nog nooit een man gezien die zo enthousiast was over leerstellingen als hij was en zo goed gelezen. De bijbel was zijn rots en anker. Hij vond het geweldig en hield het woord van God als de hoogste autoriteit. Hij hield ervan om goede prediking te horen en alle gereformeerde lectuur te lezen die hij maar kon krijgen. Toch was zijn liefde voor zielen nog verbazingwekkender, met zo'n evenwicht tussen doctrine, theologie en praktisch christendom. Ik had altijd al willen trouwen met een man die alleen maar ogen voor Christus wilde hebben, en hier had ik eindelijk een man als zodanig gezien. Toch zou ik pas overtuigd worden als ik instructies had gekregen van een groot aantal goddelijke raadgevers, in plaats van zelf de beslissing te nemen. Andrej vertrok dat weekend en de weinige mensen in de kerk die het wisten, inclusief de sceptici, keurden hem van harte goed.

Andrej kwam twee weken later terug, toen de wil van God zich in mijn hart begon te ontvouwen en me bijna bang maakte met zijn helderheid. Twee weken later gingen mijn gebakken en ik naar Duitsland om een ​​week te blijven en zijn hele familie te ontmoeten. Ze waren gewoon geweldig. Ik hield van ze allemaal !! Zijn ouders en broers en zussen hielden van mij en ik van hen. Mijn vriend vond ze ook geweldig. Aan het einde van een verblijf in iemands huis, leer je ze en enkele van hun eigenaardigheden kennen. Ik wist dat de Heer had geantwoord. Het was nu ok voor mij om te gaan bedenken dat dit mogelijk zijn wil was. Ik begon om duidelijkheid te bidden.

Ik wilde met een Indiaan trouwen omdat ik een verzoening wilde beginnen met mijn vervreemde uitgebreide hindoefamilie, aangezien ik op zeer jonge leeftijd mijn eigen ouders had verloren. Ik wilde een kleine manier vinden om ze te plezieren. We schreven naar mijn oom van moederskant die met zijn gezin in NJ woont. Ik had minimaal contact met hem. Hij schreef terug, en kort daarna had mijn oom een ​​zakenreis naar Duitsland, waar hij Andrej ontmoette en met hem dineerde, en beiden hadden een geweldige tijd. Mijn oom en ik begonnen te praten. De verzoening was begonnen, hoewel ik met een Duitse man zou trouwen. Gods wegen zijn niet onze wegen!

Als er ooit een scepticus was, dan ben ik het. Twijfel is mijn tweede naam, en geloof me, de mensen die het dichtst bij me staan ​​zullen getuigen. Andrej ziet er niet uit, klinkt of lijkt niet op iemand met wie ik zou zijn getrouwd. Ik herinner me zelfs een opmerking aan mijn beste vriend over hoe ik hoopte dat de enige taal die ik nooit zou moeten leren Duits zou zijn, en toch is Andrej perfect ... perfect voor mij in elk opzicht. Het is alsof hij de man was die verborgen was in dit kleine hoekje van de aarde, perfect voor mij, en toch redde God hem, verfijnde hem zodat hij precies goed voor mij zou kunnen zijn en hij deed hetzelfde met mij. Ik heb een zeldzaam juweel ontdekt dat verborgen is geweest, en soms ben ik zo dankbaar dat ik het was die de eer had het te vinden en te houden. Velen kijken naar sommige mannen en zeggen ... "hij is een ruwe diamant ..." maar ik kijk naar Andrej dankbaar dat ik de diamant zelf heb gevonden.

Als ik Andrej zie, zie ik het kenmerk van een ware christen, iemand die de Heer liefheeft, iemand die de waarheid van zijn woord heeft ontdekt zodat er geen compromis zal zijn en iemand die Christus liefheeft. Ik vind dat God ongelooflijk goed voor me is geweest, want in een 24-urige dag heb ik nooit een fractie van een seconde twijfel gehad dat dit de man voor mij is. Mijn gebed werd verhoord !! Ik ben dankbaar dat ik geen enkele overtuiging hoefde te schipperen en toch een man heb gevonden die een echte leider van ons huis zal zijn, een op Christus gelijkende echtgenoot en een vader die zal bidden en zijn kinderen de waarheid van Gods woord. Ik wist dat mijn kinderen Christus in hun vader zouden vinden, net als ik, en ik ben meer gezegend dan ik ooit had kunnen vragen of dacht dat het mogelijk was.

Update: Andrej en ik zijn nu ruim een ​​jaar getrouwd. We wonen in de VS en wonen een hervormde baptistenkerk bij. Het getuigenis dat meer dan een jaar geleden is opgeschreven, geldt nog steeds.


God is inderdaad goed !!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Nieuw rapport

Sluiten