Een internetverbinding voor gereformeerde singles - John Van Dyke van Christian Renewal Magazine

Soevereine Grace Singles

Een internetverbinding voor gereformeerde singles: de kruising van technologie en relaties voor alleenstaanden

Geschreven door John Van Dyke

Zaterdag, 01 augustus 2009 12: 03

[Overgenomen met toestemming uit het nummer van Christian Renewal van mei 2006]

Een tv-programma dat in de jaren '70 werd uitgezonden, genaamd The Dating Game. Het probeerde een geschikte jonge man of vrouw te matchen met een persoon van het andere geslacht. Deelnemers stelden vragen aan drie mensen die verborgen waren achter een gordijn, wier antwoorden zouden leiden tot een beslissing van de vragensteller om te kiezen welke van de drie waarschijnlijk de meest aantrekkelijke datum zou zijn. Hoeveel van die datingparen een relatie hebben gekregen die tot een huwelijk heeft geleid, is onbekend. Maar het datingspel gaat door voor elke nieuwe generatie die op zoek is naar echtgenoten - levenspartners.

In tegenstelling tot het huidige seculiere milieu is daten natuurlijk geen spel. Sommigen mijden "dating" volledig, met het argument dat "verkering" het bijbelse model is voor twee mensen die geïnteresseerd zijn in een permanente relatie. In dit tijdperk van internet heeft het vinden van een potentiële partner nog een andere interessante wending gekregen. Online vergaderruimten voor alleenstaanden die op zoek zijn naar een relatie, zijn tot bloei gekomen. Het is de ultieme oplossing voor het verwijderen van barrières voor degenen die niet via conventionele middelen tot een succesvolle relatie zijn geleid.

Het probleem van matchmaking beperkt zich natuurlijk niet tot de seculiere wereld. Het vinden van een partner kan net zo gemakkelijk of moeilijk zijn binnen de context van de kerk. In de film, The Hiding Place over het leven van Corrie Ten Boom tijdens de Tweede Wereldoorlog, zegt Corrie's vader op een gegeven moment tijdens een gesprek met zijn ongehuwde dochters: "Er is een deksel voor elke pot." Wat hij bedoelde was dat er voor ieder van ons een potentiële partner is. Toch is het volgens de Bijbel ook waar dat niet iedereen het huwelijk als geschenk krijgt. Er is ook zoiets als de gave van de ongehuwde staat, en ook dat kan een zegen van de Heer zijn. Maar voor degenen die er niet per se voor kiezen om zo gezegend te worden, kan de ontwikkeling van een recente website de middelen bieden om het gewenste doel te bereiken.

SovereignGraceSingles is de naam van een site die een platform en een ontmoetingsplaats biedt voor gereformeerde singles om elkaar te ontdekken, maar op neutraal terrein en in een veilige omgeving. Het geesteskind van een presbyteriaanse (PCA) christen met de naam Dean Scott, de website werd gelanceerd in 2005 en is tot dusver de vonk geweest achter ten minste vier huwelijken en talloze nieuwe vriendschappen. Scott, 48, woont in Tacoma, Washington. Hij legde Christian Renewal uit dat het idee bij hem opkwam tijdens een vistocht.

Ik was aan het vliegvissen op de Yakima-rivier in de staat Washington, de leden van mijn Flyfishing Club. Het zijn aardige jongens, maar geen christenen. De taal, het roken, de overmaat aan alcohol en de algemene aard van de gesprekken deden mijn gedachten afdwalen en me voorstellen hoeveel meer het zou zijn om te gaan vliegvissen met andere gereformeerde gelovigen, broeders en zusters in Christus die konden kijken naar de ongelooflijke schoonheid van een bruine Forel en zeg: 'Ik ken de Schepper van dit goddelijke werk!…. Mijn Heer, Jezus Christus! '

Dit bracht een idee voort.

Ik vroeg me af hoe ik zo'n fijne gemeenschap kon vinden, en specifiek met andere gereformeerde vrijgezellen. Ik dacht meteen aan internet en ik zei tegen mezelf: 'Waarom doe je het niet?' Maak een website waar alleenstaanden met dezelfde geest samen kunnen komen voor fellowship, service of misschien zelfs romantiek!

Scott beschrijft hoe de site begon. "Sovereign Grace Singles werd 'gelanceerd' op 19 januari 2005. De eerste 300 leden waren 'Free for Life' en dat doel werd in vier maanden en 19 dagen bereikt." Sindsdien is de groei langzaam en stabiel. "Ik heb veel liever kwaliteit dan kwantiteit", zegt hij en hij gelooft dat zijn site dat aantrekt. “De kwaliteit van de leden van SGS is echt hartverwarmend. Ik word enorm aangemoedigd in mijn eigen christelijke wandel als ik hun profielen lees. "

Scott beschrijft on-the-site-functies voor gebruikers.

Wanneer iemand naar de website gaat, kunnen ze 'Profielen' bekijken zonder lid te zijn. Als ze lid willen worden en een profiel willen aanmaken, worden ze naar een leerstellige verklaring geleid die 'evangelisch', 'gereformeerd' en 'kerk' definieert. Hun wordt verteld zich NIET aan te sluiten, tenzij ze het eens kunnen zijn met de leerstellige verklaring en door lid te worden, verklaren ze dat ze het ermee eens zijn. Er zijn een paar vragen over hun geslacht, leeftijd, locatie, burgerlijke staat, kerkgenootschap en een paar vragen van meer persoonlijke aard.

Het is in de sectie Open vragen waar ze veel meer gelegenheid hebben om anderen over zichzelf te vertellen. Deze variëren van vragen over hun 'stiltetijd' tot 'hobby's' of hun 'gevoel voor humor' tot wat ze doen voor de kost.

De vragen zijn erg handig om leden te helpen dingen over zichzelf te onthullen die anderen misschien graag willen weten. Ik vond het proces zelf ook persoonlijk plezierig. Het werk dat betrokken is bij het invullen van de open vragen helpt het individu echt meer over zichzelf te leren en naar wat hij zoekt. "Ten slotte krijgen leden de mogelijkheid om foto's van zichzelf te uploaden."

Het wereldwijde bereik van internet stelt singles in staat om ver buiten de vertrouwde grenzen op het internet te casten. De deelnemers komen voornamelijk uit Noord-Amerika, maar er zijn ook veel namen met internationale locaties zoals de Dominicaanse Republiek, Engeland, Zuid-Afrika en Duitsland, om er maar een paar te noemen. Zo'n verre reikwijdte komt natuurlijk met de bereidheid om iemands leven drastisch te veranderen als er een verband zou zijn tussen twee verre leden. Van de vier internetverbindingen die tot nu toe tot een huwelijk hebben geleid, was er één tussen een man uit Duitsland die trouwde met een vrouw die in Florida woonde en uit India kwam. Scott was uitgenodigd voor hun bruiloft en woonde ze ook bij, en een paar dagen later woonde hij ook een detacheringshuwelijk bij van een echtpaar dat was begonnen via SGS en was getrouwd in de buurt van Vancouver, Washington.

Alleenstaanden bij elkaar krijgen, legt Dean Scott uit, gaat niet alleen over het huwelijk. 'Bij elkaar passen' gebeurt ook wanneer gelijkgestemden samenkomen voor gemeenschap en dienstbetoon. Veel van deze evenementen gebeuren spontaan en worden door de leden zelf georganiseerd, ”zei Scott. “Sommige, zoals de Winter Retreat die we in januari in British Columbia hadden en de 'Clamming Outing' aan Ocean Shores, Washington, VS, zijn gepland en georganiseerd. Afgelopen september was er een Alaska Cruise die vertrok vanuit Vancouver, BC, Canada en een gepland naar het Caribisch gebied, die in november vertrekt vanuit Tampa, FL, VS en op Holland America Cruise Lines is. "

Serviceprojecten zijn een ander onderdeel van SGS. "Degenen die tijd en een passie hebben om te dienen, krijgen de kans om dat te doen", legt Dean Scott uit. “Een van die kansen zal zich voordoen in mei 2006, wanneer SGS-leden samenkomen in Slidell, Louisiana, om een ​​gereformeerde kerk daar te helpen bij het opruimen van de orkaan Katrina. De fellowship zal geweldig zijn. "

Bij elke internetinspanning is de kwestie van beveiliging altijd een punt van zorg. En meer in het bijzonder als het gaat om relaties en zaken van het hart. Persoonlijke informatie kan worden misbruikt door mensen met verkeerde bedoelingen. Dean Scott is zich terdege bewust van de risico's en er zijn muren opgericht om de leden te beschermen.

Het is onbetaalbaar om achtergronden van elk lid te screenen. Op SGS, wanneer een vrouw toetreedt, stuur ik haar een 'Brief aan de dames van SGS' om hen te vragen zich aan Mattheüs 18 te houden als ze problemen van een onheilspellende aard hebben en dan, als dat de situatie niet verhelpt, ik weet ervan en ik zal het na de haast afhandelen. Ik tolereer dergelijk gedrag GEEN nanoseconde.

Ook is er een gemeenschapsgevoel bij SGS en leren vrouwen ook andere vrouwen kennen, evenals mannen leren andere mannen kennen. Het is begrijpelijk dat als iemand een probleem heeft, het uiteindelijk bij anderen bekend zal zijn. Er is wederzijdse verantwoording.

Gevraagd naar de economische aspecten van de dienst, zei Scott dat hij momenteel met een tekort werkt. Leden (na de eerste 300 die gratis waren) betalen een vergoeding van $ 89.95 voor een jaar. Er zijn ook lidmaatschappen van zes, drie of een maand tegen een afnemend tarief. Diverse vormen van reclame en misschien wel de meest effectieve mond-tot-mondreclame blijven voor groei zorgen.

Voor Dean Scott is het belangrijkste doel om gereformeerde christenen samen te zien wandelen in onderlinge overeenstemming, gebaseerd op de woorden van Amos 3: 3: "Kunnen twee samen wandelen tenzij ze het eens zijn?" Dit is het themavers van SGS. 'De implicaties van de gereformeerde leer doordringen het hele leven. Dit geldt vooral in romantische relaties ”, zegt hij.

Het aangaan van relaties was de reden dat Dean Scott, een brandweerman / paramedicus, de internetdienst begon. En onlangs heeft hij in de voorzienigheid van God ook een internetverbinding tot stand gebracht met een gereformeerde vrouw die alsnog tot een huwelijk kan leiden.

Gevraagd door Christian Renewal hoe deze site een impact op hem persoonlijk heeft gehad, bood Karen, een lid van SGS, aan om deze voor hem te beantwoorden.

Dean en ik werden eerst vrienden toen ik andere singles van SGS ontmoette voor verschillende sociale activiteiten. Na verloop van tijd groeide onze vriendschap zo ver dat we ons beiden realiseerden dat we een serieuze verbintenis met elkaar wilden aangaan door middel van verkering. Dus ik denk dat je kunt zien hoe dit een impact heeft gehad op Dean's leven! Dean heeft een ENORM hart, een gevoel voor avontuur en tonnen enthousiasme, en dat zie je terug in de smaak van de website.

Als er een huwelijk tot stand komt, betekent dit dan 'missie volbracht?' 'Karen en ik hebben hier al over gesproken,' legde Scott uit. “We willen graag samen verder gaan (SGS). We zouden meedoen aan de categorie 'Met on SGS'. We hebben geen enkele intentie om dat ooit te veranderen. Het is een feest om het samen te doen. "

De SGS-website is ook een hulpmiddel voor alleenstaande christenen die ander materiaal en andere diensten aanbieden aan deze vaak verwaarloosde groep in onze kerken. "Er is een online boekwinkel, chat, blogs, forums, preken, vernieuwde links en evenementen", zegt Scott.

Wat betreft de klanttevredenheid zijn de reacties tot dusver zeer positief. Een lid dat onlangs zijn relatie met SGS heeft beëindigd, stuurde het volgende bericht:

Afgezegd met THANKSGIVING-Dean, ik wilde je bedanken voor zo'n geweldige site ... Ik vertrouw erop dat de Heer SGS op machtige manieren zal blijven zegenen. Ik ben net terug van een reis naar Florida om persoonlijk een aardige dame te ontmoeten die ik op SGS heb ontmoet en waarmee ik al twee maanden bijna elke nacht urenlang praat. God gebruikte in zijn geweldige voorzienigheid SGS om ons voor te stellen en stond toen toe dat Zijn Heilige Geest ons beiden door de ander diende. Nogmaals bedankt voor je geweldige site en verwijder alstublieft mijn abonnement met mijn diepste dankbaarheid. Hartelijke groeten, Charles.

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Nieuw rapport

Sluiten