заменување на заглавието херој

Соберете сингл Реформирани мажи и жени заедно за Слава на Бога и Неговата црква!

Чекори за да го пронајдете вашиот Soul Mate

Соберете сингл Реформирани мажи и жени заедно за Слава на Бога и Неговата црква!

Икона за профил

Креирај профил

Кажете ни за себе, во што верувате, што сакате да правите за забава и што барате кај пријател и потенцијален колега!

Икона за совршен натпревар во парови

Пронајдете натпревар

Користете го нашето пребарување да пронајдете некој што ја споделува вашата вера, вредности и интереси за да пронајдете партнер за активност, пријателство и евентуално романса!

Икона за чаши за тост

Започнете да се состанувате со други

Контактирајте ги оние што сте ги нашле преку „Пребарување“ и запознајте ги, во што тие веруваат, копнеат и бараат во пријател или евентуално романса!


нашата историја

СГС [Суверена грајс сингл] верува и го исповеда Суверенитетот на Бога, 5 Сола, ТАЛИПА, ака, доктрините на благодатта, притоа обезбедувајќи ја најдобрата веб-страница за реформирани христијански датира за калвинисти.

Христијански синглови држејќи се за раце

Основана во 2004 година

Свет на бесконечни можности

Во 2004 година, Дин Скот дејствуваше според неговата визија да ги собере реформираните нехристијански христијани и мажи заедно во врски засновани на вера ширум светот. Користејќи ја моќта на Интернет и идејата за запознавање преку Интернет за парови, беше претставена Синглови на Суверена Грејс.

Дин, неколку години подоцна ја запозна својата сакана сопруга Карен тука на СГС и тие беа обединети во брачна заедница на септември 2006 година. Целиот персонал во Синглови на Суверена Грејс се длабоко посветени верници кои се страствени за служењето на Реформираната христијанска заедница. Пасторите и водачите сме признати како најдобрата веб-страница за состаноци со христијани за приближување на слободни реформирани мажи и жени заедно за Славата на Бога и Неговата црква. Придружете ни се денес!

Изјави за нас

 

Нововечен христијански пар

Приказна за Кели и Jonонатан!

 

Почитуван декан,

Ние би сакале да споделиме со вас и другите прекрасна приказна за Божјата промисла, која функционираше преку вашата страница, а исто така да дадеме и охрабрување и предупредување. Се приклучив на Синглови на Суверена Грејс во март 2005 година.

Прва венчана двојка на СГС со нивните 3 деца

Приказната на Андреј и Ану! ПРВА СВАДБА НА СГС- 2005!

 

Почитуван декан

Јас се викам Ану Гопалан, но одам покрај Грејс на веб-страницата. Сакав да ве известам како Бог го користел СГС во мојот живот. Потпишав на СГС, јасно кажувајќи дека ме интересираат само мажи од Индија.

 

Среќно семејство на 7 парови на СГС

Четири од моите шест деца пронајдоа христијански сопружници преку синглови на Суверена Благодат !!

 

Четири од моите шест деца пронајдоа христијански сопружници преку синглови на суверена благодат !! “ со… „Ashон Ешвуд, пастор на црквата Суверена благодат во Мускоги, ОК. Заедно со правилен надзор во вистинското додворување, ова може да биде многу корисна алатка за луѓето да се сретнат со христијански другари и е далеку супериорен метод во однос на современиот систем на средби . ~ Ashон Ешвуд, пастор of

 

Реформирани синглови на синглови на суверена благодат

Интернет-врска за реформирани синглови - Johnон Ван Дајк од списанието Кристијан обнова

 

Интернет-врска за реформиран Si

Тим и Кери, двојка се запознаа преку СГС

Приказна за Тим и Кери!

 

се пријавија за Синглови на Суверена Грејс пред скоро една година. Беше малку

 

Oshош и Ненси со своите деца

Приказна за Jош и Ненси!

 

Поминаа голем број години откако не користев синглови на Sovereign Grace, но јас сум многу благодарен за услугата што ми ја пружа ..

 

Стара постара двојка

Одлична приказна - комбинирана возраст од 141 година!

 

Може ли две лица кои живеат над 2000 милји оддалечени и со комбинирана возраст од 141 година, да најдат среќа во новиот брак? ...

Рик и isизел се запознаа преку синглови на Суверена Грејс

Сведоштво на СГС: Рик и isизел

 

Нашиот пријател Дин, сопственик на СГС, побара од нас да напишеме препорака за новата страница! СГС беше вистински благослов за мојата сопруга и мене,

 

Суверени синглови држејќи се за раце на плажа

Приказна за Боби и Мери!

 

Мојот сопруг Боби и јас се запознавме на Интернет кога го видов како се појавува како „нов член“ на СГС. Откако го прочита неговиот профил, ..

Нов извештај

Затвори